Björkliden levererar

Björkliden levererar

juli 29, 2018 0 Av Peter Tegström

På vägen mot Norge och lofoten valde vi att stanna i Björkliden för lite äventyr med barnen. Dom älskar att gå på ett äventyr i skog och mark 🙂

Naturligtvis tittade vi på Silverfallet

Jag va även riktigt taggad på att springa en trailtur mot abisko men då vi hade andra mål i sikte så skulle vistelsen bli rätt kort och det naturliga valet föll på en kvällstur då tempen va som i övriga Sverige vid tillfället ca 28 grader.

Jag påbörjade turen vid ca 21:00 och konstaterade att formen var god 🙂 Däremot efter ca 30 minuter så kommer någon typ av rovfågel och attackerar mig på vägen (Karta på vandringsleder i Björkliden)

Som min sambos bror utryckte sig “En riktig Farsa bild” Jamaldes

Jag tog leden mot vänster ovanför B2 alldeles mot toppen där blev jag tvungen att vända då fågeln inte ville lämna mig ifred 🙁 Taggar inför dag 2 istället med en cykletur efter E1 mot kratersjön.

Björkliden visade sig vara helt överlägset för en cykeltur och jag fick chansen att testa min Endurocykel ordentligt… Efter att jag styrt cykeln uppför i 30 gradig värme så va det första jag fick göra va att bada med full outfit på för att hålla nere en redan överhettad kropp 🙂 vilket som här är lite bilder från dagen!! Bilder

Fick även chansen att testa min Garmin Edge 820 vilket egentligen är en ganska överskattad produkt men kul vilket som 🙂 den navigerade mig väl över det öppna fjället.

 

 

Please follow and like us: