Borgafjäll för fiske och äventyr

Borgafjäll för fiske och äventyr

augusti 13, 2018 0 Av Peter Tegström

Borgafjäll är ett absolut toppenställe. Ett lugn infinner sig när man passerar sagostigen och vet att nu är det inte långt kvar.

En kort bensträckare vid Sagostigen erbjuder ett “Miniäventyr” för barnen och en välkomnande paus i bilfärden.

Borgafjäll erbjuder kanon vandring och i detta fall väldigt bra fiske. Sannarn är en plats som är helt enkelt en av dom absolut bästa platserna för “Basecamp” med barnen och som alla vet är det ett heltidsjobb att hålla aktiva barn torra och utfodrade 😉 Men dom är också otroligt hjälpsamma och bidrar till att dessa resor är genomförbara.

Här ser vi en diskande 8 åring 😉

För att genomföra ett äventyr i fjällmiljö med barnen anser jag att det krävs bra utrustning som är enkla att underhålla och smidiga att jobba med, Helsport är nog en av dom absolut bästa valen när det kommer till “Större” tält med möjlighet till värme. Kaminen i tältet är grymt!

När allt väl riggats och båten är uppblåst är det bara att sätta igång med Fjällfiske men att hålla myggen /Knotten borta är nog den största utmaningen. Men inget som lite myggnät botar.

Det finns en väldigt fin plats längst bort på sjön mot tilloppet som vi brukar åka till men det är också ett rejält myggtillhåll då det är ganska mycket björk på platsen men supermysigt. Jag har tänkt åka dit själv men håller mig till denna plats med barnen då det är lite blåsigare samt tillgången till vindskyddet är skönt.

Fisket va bra och god 🙂 och tur att grabbarna gillar att pyssla..

Detta kommer inte vara sista gången vi åker hit helt perfekt med barnen!

Behöver ni utrustning för att testa detta fantastiska ställe hör av er eller kolla in Uthyrningen

 

Please follow and like us: