Lögdeälvsledens raviner

Lögdeälvsledens raviner

september 16, 2018 0 Av Peter Tegström

Vi har länge funderat på ett nytt område att utforska, och vi vill gärna ha tillgång till vatten så båt/kayak kommer till användning. Sen finns det ju inget bättre än en stor brasa i strandläge 🙂

Då jag är fascinerad av isälvsdalar och inlandsisens tillbakadragande så har jag beslutat att utforska delar av Lögdeälven under hösten. Det är även på ett lämpligt körbart avstånd ca 1-2 tim från Umeå.

Husbilen med släpkärran på draget är en utmärkt kombination av bekvämlighet med enkelhet då det är nog mycket jobb med all logistik med att utforska nya områden!!

Lögdasundselet erbjuder mycket fina ställplatser för husbil/Tältplatser samt ett fantastiskt “sjösystem”  för kayakpaddling med sandstränder och bra ryggar för övernattning.

Vi tog båten en bra bit uppströms för utforskningen och vi landsteg där vi möttes av hängbron. (Fin plats för övernattning)

Inte långt ifrån hängbron finns ett par fina stugor för övernattning. inga problem att ta sig dit med bil eller båt.

Alla har vi olika definitioner på “Fin stuga för övernattning” 🙂

Och viktigt när man är på tur är att man har tillgång till bra ved så kallat torr rakor, vilket fanns i överflöd. Detta är något vi snabbt lokaliserar för att säkerställa värmetillgången.

Häng med på nästa vildmarksäventyr tills dess på återseende.

 

 

Please follow and like us: