Öreälvsleden & Näslandsforsen

Öreälvsleden & Näslandsforsen

september 2, 2018 0 Av Peter Tegström

Dagen började underbart efter övernattning vid Öreälven och Lagnäset (Länk till inlägg)

Men då vi har avverka lagnästet redan så tänker jag att vi beger oss vidare uppströms mot Näslandsforsen (Länk till Karta) på kartan är det nr 8.

Här finns en mysig stuga med ett rejält vedförråd. Jag tillbringade en vinter natt i denna stuga för ett par år sedan och kom då ihåg att det jordtrampade golvet drog lite kallt så ett bra liggunderlag är ett måste.

Efter att min sambo förfasats över att jag övernattat där så begav vi oss vidare uppströms!

Viktigt när man har med sig barnen är att man har bra på ryggen då det blir en hel del mat och vatten:) Ryggsäckar finns för uthyrning här. Här bär jag Fjällrävens Frilufts 45 en lättare ryggsäck än kajkan och perfekt på lite kortare turer.

Vårt mål för dagen va en plats längre uppströms där jag har sökt efter en stuga men ej funnit den!! det var visserligen vinter då jag sökte den sist men efter att vi vandrat i 1,5 tim så va barnen sjukt hungriga.

Båda åt som aldrig förr 🙂 efter att vi konstaterat att vi hade drygt en timme enkelväg till platsen beslutade vi att vända om hemmåt och fortsätta nästa gång lite längre uppströms.

Viktigt är att barnen tycker att det är roligt och inte pressa på för mycket.

Dom är faktiskt sjukt bra på att “tjava” som min yngsta benämner det 🙂

Leden är inte helt ofarlig stundvis då träd rasar tittsomtätt och stigen faller undan ner mot älven men är man försiktig är det inte ett problem.

 

Please follow and like us: