Öreälven fiske 2017, Kunde vart värre

Öreälven fiske 2017

Jag kände att det va en stund sen jag fick använda min kayak så jag bestämde mig för att packa ihop ett kit och dra mig till öreälven för lite fiske i två dagar vilket va helt rätt trots magert med fisk 🙂

Jag anländer vid brofästet i bjurholm vid 14 tiden och sätter igång med upplåsning och sortering av prylar då jag i regel lastar för mycket prylar utifall att, sen rensar jag bort vid ankomst (Preperation is everyting är mitt måtto)

Efter ca en timmes lastning och sortering är jag på väg i älven med lätt motordrift och fiskespö i högsta hugg.

Då jag bara hade tänkt åka en sträcka på nån km så tog jag det väldigt lungt och försökte backa mot strömmen så det inte skulle gå så fort då jag gillar att åka båt:) men det gick fort till destintionen så jag tänke va fan jag springer i morgon till bilen som jag lämnat i bjurholm:) optimist.. jag åkte vidare till en plats jag vart på tidigare som jag visste hade kanonläge vid älven.

Det visade sig dock att fisket va skit och det blåste kraftigt på platsen med jag tänkte att det blir bra så jag gjorde middag och satte upp tältet och avnjöt ett glas rött och chillade till 19 tiden när jag blev väldigt rastlös och beslöt mig för att packa ihop och sikta på fisket nedströms vilket va ett kanonbeslut då jag fick en gädda och en aborre på ca 2 hg vilket gjorde min dag 🙂 nu va kl ca 21 och jag ville steka på den där abbarn så det fick bli övernattning i stugan vilket va skönt och myggfritt.

Abbarn satt som ett smäck och det gjorde även sömnen jag fick i stugan. pigg och alert vaknade jag vid 8 snåret och  laddad inför löpturen till bilen, på skylten stod det 2 km vilket kändes kort då jag åkt båt i typ 4 tim. Det köndes skönt att starta med en löprunda så jag gav mig av och körde på i 45 min innan jag kom fram och det visade sig vara 6 km inte 2 km något missvisande..

Efter lite terrängkörning till stugan så va jag packad och klar för avfärd vid 12 tiden på väg hem till mina vilddjur 🙂